Twee zwaargewonden bij frontale botsing in Lage Mierde

Update + VideoLAGE MIERDE - Op het Wellenseind (N269) in Lage Mierde is donderdagmiddag een ernstig ongeval gebeurd, waarbij een auto (een Jeep) en een bestelbusje betrokken zijn. De twee voertuigen botsten frontaal op elkaar. 

De twee inzittenden raakten bekneld en worden door de brandweer uit hun wrakken bevrijd. Per ambulance is een van de ernstig gewonde slachtoffers al overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede inzittende, de bestuurder van de Jeep, werd daarna met moeite uit zijn voertuig bevrijd. Hij is onder begeleiding van de trauma arts naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. 

Het ongeval gebeurde om 16.10 uur.  Een traumahelikopter ging ter plaatse om assistentie te verlenen. De weg in de richting van Hilvarenbeek is afgesloten. De oorzaak van de botsing wordt nog onderzocht.

Door het ongeluk was de N269 een groot gedeelte van de avond afgesloten. Inmiddels is de weg weer helemaal vrij. 

Volledig scherm
Frontale botsing op Wellenseind © Bert Jansen
Volledig scherm
Ongeval Lage Mierde © Bert Jansen
  1. Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straatsburg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstappen’

    Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straats­burg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstap­pen’

    STRAATSBURG/TILBURG - De Tilburgse zangeres Hind Hakki was op het moment van de aanslag in Straatsburg. Ze is daar samen met Buma/Stemra lobbyist Robbert Baruch en vele andere internationale creatievelingen om te praten over de rechten van artiesten in Europa. Dinsdagavond was ze onderweg van het parlement naar een restaurant dichtbij Place Kléber waar de aanslag net had plaatsgevonden. “We mochten de brug niet over naar het eiland. Overal stond beveiliging. Toen wisten we dat er iets aan de hand was.”