De bestelwagens van Het Huisgezin staan opgesteld voor het kantoor aan de Markt in Den Bosch. De foto is uit 1937.
Volledig scherm
PREMIUM
De bestelwagens van Het Huisgezin staan opgesteld voor het kantoor aan de Markt in Den Bosch. De foto is uit 1937. © BD

‘Tydingen van belang’ zijn al 250 jaar het hoofdgerecht van de krant

JUBILEUMBOEK BDDEN BOSCH -  De geschiedenis van het Brabants Dagblad loopt in kronkels. Machthebbers van de kerk of van de overheid spanden de krant voor hun karretje, maar uiteindelijk wist de redactie zich te bevrijden van al die ‘knellende banden der censuur’. En na 250 jaar blijft vooropstaan dat het vooral gaat om ‘tydingen van belang’. 

 1. Nieuwsoverzicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëerders doorn in het oog
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëer­ders doorn in het oog

  De 34-jarige Belg die gezocht werd vanwege de verdwijning van de 4-jarige Dean, is vanmiddag in het dorpje Meerkerk bij Utrecht aangehouden. Dean is nog vermist. Er is een Amber Alert verstuurd in de hoop hem op te sporen. Een onderzoeksteam van rechtspsycholoog Peter van Koppen heeft drie plekken op de Strabrechtse Heide op het oog waar Tanja Groen mogelijk ligt begraven. Tanja verdween in 1993 spoorloos. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Omstanders overmeesteren overvaller bij snackbar, eigenaresse lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’
  PREMIUM

  Omstanders overmeeste­ren overvaller bij snackbar, eigenares­se lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’

  BERGEN OP ZOOM - Het duurt slechts een paar minuten, maar tijdens de overval van zondagavond op cafetaria Noordgeest in Bergen op Zoom staat eigenaresse Jellien Mous doodsangsten uit. Haar man Frans daarentegen biedt heldhaftig weerstand, en weet de man - die zei dat hij een vuurwapen had - samen met wat jongeren te overmeesteren. De 39-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zit vast.