Volledig scherm
PREMIUM
MS-patiënte Angelique van Hooft uit Uden. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Udense MS-patiënte: ‘Minister, wij komen naar Den Haag’

UDEN - De Udense MS-patiënte Angelique van Hooft is dolblij met het binnen harken van 40.000 handtekeningen. ‘Hiermee gaan we naar Den Haag, kunnen we een politiek debat afdwingen over vergoeding van die voor ons zo heilzame pil’.

De groep MS-patiënten die strijdt voor vergoeding van hun ‘heilzame’ Fampyra-pil heeft het voor elkaar. De teller is over de 40.000 handtekeningen, dat magische getal dat nodig is om een politiek debat af te kunnen dwingen in de Tweede Kamer. Inzet van de discussie: die pil in het basiszorgverzekering  wurmen. Want nu wordt die niet vergoed en veel patiënten kunnen ’m zelf niet betalen.

 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”