Volledig scherm
De opbouw van het hart van Theaterfestival Boulevard op de Parade. © Mieske van Eck

Uit-tips in Brabant voor dit weekend

BRABANT – De zomer is in volle gang, al lijkt het weer ons even in de steek te laten. Voor wie nog geen plannen heeft dit weekend, het Brabants Dagblad noemt hier wat uit-tips.

Den Bosch

Sinds donderdag is Theaterfestival Boulevard begonnen in Den Bosch. Dit weekend zijn onder andere Dries Verhoeven te zien met ‘Tafelen met makers’, Lucas de Waard met ‘De waard en zijn gasten XL’, The Dawn Brothers, en Dounia Mahammed met ‘Salut Copain’.

Het volledige programma met theater, muziek, dans, circus en meer is te zien op www.festivalboulevard.nl.

ZIE OOK: Dag 3 van Boulevard: veel voorstellingen en straattheater

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
De Molen van Jetten zoals Piet Mondriaan die schilderde. © Heemkundekring Uden

Uden

Nederland viert dit jaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’, waarbij de beroemde schilder Piet Mondriaan in de spotlights staat. In Uden kun je zo de Mondriaan Experience bezoeken. Door middel van virtual reality wordt de bezoeker terug naar 1904 genomen. Terug naar het leven en verblijf van Mondriaan in Uden. De schilder woonde een jaar lang aan de Sint-Jansstraat.

Zijn atelier lag aan de Markt 147, en daar is precies waar nu de Mondriaan Experience Uden plaatsvindt. De toegang is gratis.

ZIE OOK: Oude atelier Piet Mondriaan virtueel te zien bij Mondriaan Experience in Uden

Waspik

De pluktuin van de bloemenboerderij in Waspik is dit weekend elke dag vanaf 10.00 uur open. De tuin is nu op zijn mooist, en daar kan iedereen van genieten. Al vanaf juni kan er geplukt worden in de bloementuin, maar op dit moment bloeit er heel veel. Meer dan 200 soorten zoals zinnia’s, kattensnor, siererwtjes en juffertjes in ’t groen zijn in de pluktuin te vinden.

Bij aankomst krijgen bezoekers een emmer en een schaar. Achterin de tuin kunnen zij een pad volgen, waar de pluktuin begint. Tevens is er bij de tuin een kabouterpad voor kinderen. Ook zijn er een hoop dieren te zien op het erf van de bloemenboerderij. De entree is gratis en de boerderij is te vinden aan ’t Vaartje 108 in Waspik. De bloemen die geplukt zijn, moeten wel worden betaald. Openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Tilburg

In museum De Pont te Tilburg zijn tot eind augustus sculpturen, tekeningen, installaties, boeken en performances van kunstenaar Fiona Banner te zien.

Banner is geboren in het Verenigd Koninkrijk en werkt momenteel in Londen. Haar expositie in De Pont is haar eerste grote tentoonstelling in Nederland. Ze werkt veel met taal en de fysieke vorm hiervan. Daarnaast heeft ze bij een van haar latere werken ook onderdelen gebruikt van militaire vliegtuigen dat volgens haar het gevolg is van het falen van taal.

De Pont ligt aan het Wilhelminapark 1 in Tilburg. Openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Volledig scherm
nOSE aRT © geen