Volledig scherm
© Bert Jansen

Uitslaande brand in machineloods kwekerij Nuenen, drie personen naar ziekenhuis

NUENEN - In de nacht van maandag op dinsdag is een uitslaande brand uitgebroken in een machineloods van Kwekerij Jansen aan de Boord in Nuenen. In het verblijf waren ook drie seizoensarbeiders gehuisvest. De drie Poolse vrouwen hadden ademhalingsklachten en zijn met ambulances naar ziekenhuizen in Geldrop en Eindhoven gebracht.

Zeer grote brand
De brand brak rond middernacht uit. Vermoedelijk begon de brand achterin de loods, in een ruimte waar machines en tractoren staan. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand. Meerdere brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om de vlammen te bestrijden. De brandweer zette onder meer twee hoogwerkers in. Rond 1.15 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het sein 'brand meester' kon om 1.45 uur nog niet worden gegeven, er werd toen nog volop geblust.

Wethouder
De Nuenense wethouder Martien Jansen, broer van de eigenaar van de kwekerij én waarnemend burgemeester van Nuenen, sprak van een 'bijzondere en vervelende situatie'. Hij zag maandagnacht met eigen ogen hoe de loods van het bedrijf van zijn broer Jan in vlammen op ging. Jan en zijn vrouw Maria waren flink ontdaan door de brand bij hun bedrijf. Het getroffen pand was pas 3 jaar geleden gebouwd. In het gebouw is geen asbest verwerkt.

Oorzaak
De loods moet waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. De officier van dienst van de politie liet weten dat er dinsdag onderzoek zal worden gedaan naar de oorzaak van de brand. De 20 paarden van een naastgelegen pensionstal bleven ongedeerd.

Buren
Een alerte overbuurvrouw belde rond middernacht het alarmnummer om de hulpdiensten te waarschuwen. Medewerkers van de meldkamer belden daarop eigenaar Jan Jansen.

Bij Kwekerij Jansen worden onder meer groente, fruit, kleine bomen en diverse planten geteeld. In 2015 won het echtpaar Jansen nog de titel 'De lekkerste asperges van Brabant 2015'.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen