Het wilde zwijn. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het wilde zwijn. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Van Canadese ganzen tot Eindhovense katten: deze dieren zorgen voor overlast in Brabant

Onverdraaglijke herrie, kapotte auto's, een vreselijke stank, het vernielen van natuurgebieden en het kaalvreten van bomen. Het komt in alle vormen en maten voor. Een overzicht van de meest opvallende dierenoverlast in Brabant.

 1. Jan mishandelde zijn vrouw: ‘Ik trok haar aan haar haren door de woonkamer’
  PREMIUM

  Jan mishandel­de zijn vrouw: ‘Ik trok haar aan haar haren door de woonkamer’

  DEN BOSCH/BREDA/HELMOND - Ze zijn met veel. In de laatste vijf jaar waren er in ons land 750.000 mensen slachtoffer van partnergeweld. In 20 procent ging het om structureel geweld. En vrouwen zijn daar weer bijna zes keer vaker slachtoffer van dan mannen. Maar waarom slaat iemand zijn vrouw eigenlijk? Rob, Berend en Jan doen hier hun verhaal. ,,Steeds nam ik me voor: dit was de laatste keer.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?