Cirkels die door de gemeente in de ligweides van Het Park in Rotterdam zijn aangebracht. Bezoekers worden gevraagd plaats te nemen in de cirkels. De gemeente hoopt op deze manier de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cirkels die door de gemeente in de ligweides van Het Park in Rotterdam zijn aangebracht. Bezoekers worden gevraagd plaats te nemen in de cirkels. De gemeente hoopt op deze manier de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. © ANP

Van coronabumper tot parkcirkels: dit zijn de meest creatieve ideeën voor de 1,5-metersamenleving

Hoe lang is nou precies anderhalve meter? Die vraag moeten we onszelf continu stellen nu de anderhalvemetersamenleving echt zijn intrede heeft gedaan. Als hulpstuk kan je een stok of meetlat meenemen, maar ook deze initiatieven komen goed van pas. 

  1. Nieuwsoverzicht | Ouders in opstand vanwege zelftesten - Gevreesde vaccinatiekloof blijft uit
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Ouders in opstand vanwege zelftesten - Gevreesde vaccinatie­kloof blijft uit

    Niet alle scholen zitten te wachten op de heropening. In Zuidoost-Brabant zijn ze bezorgd over de veiligheid van medewerkers en leerlingen nu nog niet iedereen gevaccineerd is. Aan de andere kant van de provincie, in Bergen op Zoom, is een groep ouders in opstand gekomen tegen het indringende verzoek aan leerlingen om twee keer per week een zelftest te doen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.