Volledig scherm
Drunense Duinen © Marc Bolsius

Van de Donk oppert 'Van Gogh National Park' als naam natuurpark Brabant

DEN BOSCH - 'Van Gogh National Park' zingt rond als mogelijke naam voor het nieuwe nationaal park waar Midden-Brabant op mikt. Commissaris van de koning Wim van de Donk noemt deze suggestie ook in zijn bijdrage aan het bidbook.

Officieel is er nog geen naam voor het initiatief om nationaal landschap Het Groene Woud en nationaal park Loonse en Drunense Duinen samen te laten meedoen aan de wedstrijd om 'het mooiste natuurgebied van Nederland'. Directeur Jan Baan van Brabants Landschap, aanjager van het plan, is geen voorstander van een vernoeming naar Vincent van Gogh: ,,Maar ik hoor dat die naam achter de schermen wel steeds vaker genoemd wordt."

Voetsporen

Van de Donk merkt op dat 'Brabant en de Brabanders' een terugkerend thema is in vooral de brieven van Van Gogh. Daarin ziet hij een parallel met het landschap in de stedendriehoek Tilburg-Eindhoven-Den Bosch: ,,Het Brabantse land met heiden, beken, bossen en vennen, het is niet verloren gegaan of vermalen door de tijd. Er zijn plaatsen waar je letterlijk in de voetsporen van Vincent kunt staat".