Volledig scherm
Verkiezing 'mooiste natuurgebied van Nederland'.

'Van Gogh park' Brabant zit in finale mooiste natuurgebied van het land

HELVOIRT - Het prille Van Gogh Nationaal Park maakt kans op de titel 'mooiste natuurgebied van Nederland'. De Brabantse kandidaat zit bij de dertien finalisten die maandagavond bekend zijn gemaakt in tv-show De Wereld Draait Door.

Het 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' is vanaf nu een publieksverkiezing. Eerder koos een vakjury uit twintig inzendingen dertien finalisten. Tot en met 31 oktober kan eenieder nu stemmen via een speciale website. De drie gebieden met de meeste stemmen krijgen elk 300.000 euro. De wedstrijd hoort bij de wens van staatssecretaris Martijn van Dam dat de nationale parken in Nederland een grotere schaal krijgen.

Van Gogh Nationaal Park is een clustering van Loonse en Drunense Duinen, Het Groene Woud en nabijgelegen plaatsen met een link met (het werk van) Vincent van Gogh. Het ligt in de stedendriehoek Tilburg - Eindhoven - Den Bosch. Er is nog een finalist met een Brabants accent, namelijk het grotendeels in Zuid-Holland gelegen 'NLDelta Biesbosch - Haringvliet'.

Volledig scherm
Het Brabantse landschap zien door de schilderijen van Van Gogh. © Van Gogh National Park