Volledig scherm
Grote uitslaande brand in stal in Deurne. © Bert Jansen

Varkens omgekomen bij grote brand in stal in Deurne

UPDATEDEURNE - In een stal aan de Halvemaanweg in Deurne heeft maandagavond een grote uitslaande brand gewoed. In de stal zaten ongeveer 500 varkens, liet de officier van dienst van de brandweer weten. Een onbekend aantal varkens heeft de brand niet overleefd. De brand ontstond rond 20.25 uur en was rond 22.45 uur onder controle.

De brandweer heeft geprobeerd om de dieren te redden door frisse lucht de stal in te pompen. Desondanks overleefde een aantal varkens de brand niet. Een dierenarts was ter plaatse om de levende varkens verder te onderzoeken.

De brand ontstond in de luchtverversingsinstallatie. Hierdoor brandde het vooral in de nok van het dak van de stal.

Asbest

Het dak bestond uit asbest-golfplaten, maar omdat het windstil was, is alle asbest op het eigen terrein terechtgekomen en was er geen gevaar voor omwonenden.

De brandweer was met verschillende voertuigen waaronder drie blusvoertuigen en waterwagens ter plaatse. 

Volledig scherm
Grote uitslaande brand in stal in Deurne. © Bert Jansen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.