Volledig scherm
© Bert Jansen

Varkenssector wil geen aparte aanpak Brabant

DEN BOSCH - Brabant moet niet op eigen houtje beleid gaan maken voor het vernieuwen van de varkenssector. Dat vindt de Regiegroep Vitale Varkenshouderij, die aan een landelijke aanpak werkt.

De groep reageert op de uitspraken van gedeputeerde Anne-Marie Spierings, dat 30 tot 40 procent van de Brabantse varkensbedrijven geen toekomst heeft en maar beter snel kan stoppen.

Er is 'een vriendelijke brief' naar Spierings onderweg om snel te overleggen, zegt Uri Rosenthal. De oud-minister van Buitenlandse Zaken is voorzitter van de regiegroep, die juist vorige week afspraken maakte met het ministerie van Economische Zaken: "Wij gaan ervan uit dat Brabant zijn plannen toch wel afstemt met ons traject.”

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.