Volledig scherm
Pand van de V&D. © Marc Bolsius

Veel ex-V&D'ers zijn alweer aan de slag, maar voor vijftigplussers gaat het moeizamer

DEN BOSCH - Er is leven na V&D. Van de 5.400 ontslagen medewerkers bij het failliete concern hebben er zo'n 2.000 inmiddels een nieuwe betaalde baan gevonden.

Vijftigplussers hebben het duidelijk moeilijker. Nadat in februari van dit jaar bij Vroom en Dreesmann de stekker eruit ging, meldden zich 5.400 mensen - werkzaam bij V&D of La Place - bij het UWV voor een ww-uitkering. Zeven maanden later hebben 2.000 ex-V&D'ers zich alweer uitgeschreven bij de uitkeringsinstantie nadat zij een andere, betaalde job vonden.

Voor de vijftigplussers gaat het allemaal wat moeizamer, meldt het UWV. Van deze groep van 1.200 hebben er nog maar 180 - 15 procent - een nieuwe werkplek bemachtigd.

Onzekerheid
FNV-bestuurder Bas de Lege is niet euforisch over de cijfers van UWV. ,,Voor die 2.000 is het misschien goed nieuws, maar voor al die mensen die nog zoekend zijn, niet. Bovendien, zo weet ik uit meerdere gesprekken met oud-werknemers, hebben nogal wat mensen een minder goed betaalde baan terug gekregen." Ook is er volgens De Lege veel onzekerheid over de duur van het arbeidscontract - vaak onbepaald - of het aantal werkuren.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.