Volledig scherm
Het is druk in de trein tussen Tilburg en Den Bosch op maandagochtend. © Twitter: Karlijn Houterman

Veel klachten over volle Brabantse treinen

DEN BOSCH - Het is ongekend druk op het perron en in de treinen van de NS, zo constateert reizigersvereniging Rover. In november noteerde zij op haar meldpunt volle treinen al 3315 klachten. Met het traject Nijmegen - Den Bosch, dat inmiddels op plek drie staat genoteerd, als grote stijger.

"Het zijn er nu al meer dan de hele maand oktober en september, terwijl dat normaal de drukke maanden zijn”, zegt Sanne van Galen van Rover. Veel mensen klagen op sociale kanalen over de overvolle treinen.

Dat treinen bomvol zitten is in pakweg de helft van de gevallen te relateren aan een storing op het spoor. Dat zegt de NS. Mensen die na een storing op het station hebben moeten wachten, moeten zich allemaal in dezelfde trein wurmen. Verder zegt de NS dat klachten over drukke treinen vaak over specifieke trajecten gaan. Den Bosch-Utrecht en Oss-Den Bosch behoren tot de veel beklaagde stukken.

Rover wijt deze drukte niet alleen aan storingen. "NS blijft het materieel krap plannen, omdat men het te duur vindt om met lege zitplaatsen te rijden." Overigens bestrijdt de NS dat het ‘overal bomvol is zoals weleens gesuggereerd'. "Zelfs in de spits zit nog altijd 93 procent van onze reizigers en ongeveer 97 procent zit of staat nooit langer dan 15 minuten."

Lees in het Brabants Dagblad van donderdag reacties van reizigers en de verklaringen die Rover en de NS verder nog geven voor overvolle treinen.