Volledig scherm
PREMIUM
De Kasteellaan in Asten-Heusden © Bert Jansen

Veel onrust in Asten-Heusden rond verkrachtingszaak 18-jarige jonge vrouw

ASTEN-HEUSDEN - Bewoners van de Kasteellaan in Heusden waren anderhalve dag erg onrustig. Want waar zou de dader van de verkrachting van een 18-jarige dorpsgenoot naartoe gevlucht zijn? Houdt hij zich verscholen in de kelder van het kasteel? Zit hij in het achterliggende bos? En de rust is voorlopig nog niet terug in Heusden, nu de verdachte ook uit het dorp zelf komt.

Een van de bewoners van de ‘kasteelwoningen’ wilde van het akelige gevoel af en ging zelf op onderzoek uit. ,,Het is een ontzettend raar gevoel dat die man hier gelopen kan hebben”, zegt de man die niet met naam genoemd wil worden. ,,Daardoor word je extra alert. Ik heb ook allemaal jongeren gezien die op zoek waren naar sporen die leiden naar de dader. Dat zegt genoeg over de onrust die hier heerst.”

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

  Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

  HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.