Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek naar de liquidatie in Eindhoven. © Bert Jansen

Veel publiek na liquidatie Eindhoven: 'In Amsterdam is dit heel gewoon'

EINDHOVEN - Het is nog gissen naar de achtergrond van de criminele afrekening op zaterdagavond in Eindhoven. Daar werd een man met Noord-Afrikaans uiterlijk rond acht uur in een auto op de Sionstraat doodgeschoten. De onbekende schutter raakte hem drie keer door een zijraam. Het rechercheteam is zondagochtend na een korte nacht weer bijeen gekomen. Maar de politie heeft nog mededelingen gedaan over de identiteit van het slachtoffer.

Volgens getuigen vluchtte een kleine, gezette, Turkse of Marokkaanse man van in de vijftig te voet na de schoten. Hij zou een tas bij zich hebben gehad. De politie weet nog niet wie de dader is en tuigde een specialistisch onderzoeksteam op.

  1. Man die Tilburger Willy van Wanrooy doodde 'weer in de fout': OM wil Johan L. alsnog twee jaar achter tralies
    PREMIUM

    Man die Tilburger Willy van Wanrooy doodde 'weer in de fout': OM wil Johan L. alsnog twee jaar achter tralies

    BREDA/TILBURG - Keiharde taal van de officier van justitie vrijdag tegen de 44-jarige Johan L., de man die in 2013 tot 8 jaar werd veroordeeld voor de gewelddadige beroving die leidde tot de dood van Tilburger Willy van Wanrooy. Het Openbaar Ministerie wil volledige herroeping van zijn voorlopige invrijheidstelling. Dat betekent dat hij alsnog bijna twee jaar achter de tralies zou moeten.