Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek naar de liquidatie in Eindhoven. © Bert Jansen

Veel publiek na liquidatie Eindhoven: 'In Amsterdam is dit heel gewoon'

EINDHOVEN - Het is nog gissen naar de achtergrond van de criminele afrekening op zaterdagavond in Eindhoven. Daar werd een man met Noord-Afrikaans uiterlijk rond acht uur in een auto op de Sionstraat doodgeschoten. De onbekende schutter raakte hem drie keer door een zijraam. Het rechercheteam is zondagochtend na een korte nacht weer bijeen gekomen. Maar de politie heeft nog mededelingen gedaan over de identiteit van het slachtoffer.

Volgens getuigen vluchtte een kleine, gezette, Turkse of Marokkaanse man van in de vijftig te voet na de schoten. Hij zou een tas bij zich hebben gehad. De politie weet nog niet wie de dader is en tuigde een specialistisch onderzoeksteam op.

  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.