Maarten Cox (links) met zijn maten Kevin en Tim op het vliegveld voor hun vlucht naar Kuala Lumpur. Vanaf daar vlogen ze uiteindelijk naar Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Cox (links) met zijn maten Kevin en Tim op het vliegveld voor hun vlucht naar Kuala Lumpur. Vanaf daar vlogen ze uiteindelijk naar Amsterdam. © Privé

Verbazing bij Nederlandse reizigers: lege stoelen op terugvluchten, terwijl andere EU-burgers achterblijven

Nederlanders die vanwege het coronavirus uit het buitenland worden teruggehaald, verbazen zich over de gebrekkige samenwerking tussen EU-landen. Er is wel onderling overleg, maar in de praktijk worden vooral eigen burgers opgehaald. Terwijl op de speciaal ingezette vliegtuigen lege stoelen overblijven. 

 1. Grote groep Brabanders ziet wolf liefst vertrekken, boswachter is tegen: ‘Stop met geloven in Roodkapje-verhalen’
  PREMIUM

  Grote groep Brabanders ziet wolf liefst vertrekken, boswachter is tegen: ‘Stop met geloven in Roodkapje-verhalen’

  Honderden dode schapen en geschrokken bewoners die oog in oog staan met een wolf. Lang niet iedereen is blij met de terugkeer van het beschermde roofdier. Er is een grote groep Brabanders die vindt dat de wolf hier niet thuishoort, zo blijkt uit een enquête uitgevoerd onder vijfduizend mensen. ,,En dat klopt niet, want hij hoort juist wél hier”, stelt boswachter Frans Kapteijns. ,,Sommige mensen geloven helaas nog steeds in Roodkapje-verhalen.”
 2. Nieuwsoverzicht | Overvallers doen zich voor als bankmedewerkers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Overval­lers doen zich voor als bankmede­wer­kers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis

  De vriendin van Dave De K. is aangehouden in haar woonplaats Sint-Gillis-Waas. Ze maakt deel uit van het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean. Bij haar aanhouding was ze onder invloed van alcohol. Verder zit campingbewoner Martin Teunisse met zijn handen in het haar. Over zes weken is hij dakloos. En dronken cafébezoekers vernielden het interieur van café Halosta in Aalst. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.