Volledig scherm
© Bert Jansen

Verdachte (28) opgepakt voor verkrachting vrouw (18) in Asten-Heusden

ASTEN-HEUSDEN - De politie heeft dinsdagmiddag een verdachte opgepakt voor de verkrachting van een jonge vrouw (18) in Asten-Heusden. De man is 28 jaar oud en woont in hetzelfde dorp als het slachtoffer. 

De politie deelde maandag de foto van de fiets die de dader na de verkrachting achterliet. Dat leidde tot verschillende tips van mensen. Daarbij werd ook verschillende keren de naam van de verdachte genoemd. Ook het signalement past bij de verdachte. Bovendien kwam een speurhond uit in de buurt van zijn adres.

De jonge vrouw werd in de nacht van zondag op maandag van de fiets geduwd toen ze na een avond stappen alleen naar huis fietste. Dat gebeurde tussen Asten en Heusden, ter hoogte van de Kasteellaan. De dader trok haar de bosjes in en verkrachtte haar. De dochter werd uiteindelijk gevonden door haar moeder die de locatie van haar dochters telefoon volgde.

  1. Speedy Gonzales is in Brabant:
wie gaat hem vangen?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Speedy Gonzales is in Brabant: wie gaat hem vangen?

    COLUMN PLAATS DELICT - Precies één dollar kostte het zakje crystal meth dat ik vier jaar geleden kocht in Albuquerque, de grootste stad van de Amerikaanse staat New Mexico. Het winkeltje, ‘The Candy Lady’, had zich gespecialiseerd in hebbedingetjes die allemaal te maken hadden met Breaking Bad, de populaire Netflix-serie over een doodzieke scheikundeleraar die crystal meth gaat maken en zo carrière maakt in de drugswereld.