Volledig scherm
Het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe waar de dubbele moord plaatvond © anp

Verdachten dubbele moord Hooge Zwaluwe vrij

BREDA – Alle verdachten van de dubbele moord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe, vorig jaar oktober, komen op 30 november vrij. De rechtbank in Breda heeft donderdag besloten dat ze lang genoeg in voorarrest hebben gezeten.

Dat ze nog blijven vastzitten tot 30 november heeft te maken met de reconstructie van de gebeurtenissen, waarbij No Surrender-kopstuk Brian Dalfour en crimineel Muljaim Nadzak werden doodgeschoten. De reconstructie vindt plaats op zondag 27 november.

Hoofdverdachte Samir T. en Michael H. zullen niet van hun vrijheid genieten. Zij zullen in België nog straffen moeten uitzitten en meteen na hun vrijlating worden uitgeleverd. Andere verdachten zullen zich wekelijks moeten melden bij de reclassering. Verder zullen ze op hun woonadressen moeten blijven en verplicht meewerken met politie en justitie, als die ze bijvoorbeeld willen ondervragen.

In het huisje zouden criminelen elkaar hebben ontmoet voor een drugsdeal. De twee groepen, een Nederlandse en een Antwerpse, hadden echter allebei het plan de andere groep te bestelen, zo is de heersende opvatting over de gebeurtenissen in het huisje. Daarbij werden uiteindelijk twee Nederlanse criminelen doodgeschoten. Een andere Nederlander werd gewond gedropt in de Merodelaan in Breda. Op hetzelfde moment werd een Belg met een schotwond op de stoep van het ziekenhuis in Oosterhout gelegd.