Een colonne van ambulances vanuit het hoge noorden op weg naar ziekenhuizen in Brabant. De foto is afgelopen weekend gemaakt door een medewerker van een Fries ambulancebedrijf.
Volledig scherm
Een colonne van ambulances vanuit het hoge noorden op weg naar ziekenhuizen in Brabant. De foto is afgelopen weekend gemaakt door een medewerker van een Fries ambulancebedrijf. © Riemer Pietersma/Kijlstra Ambulancezorg

Verhuizen coronapatiënten naar rest van het land gaat door: nu al meer dan 200 Brabanders overgeplaatst

Maandag zijn opnieuw meer dan 50 patiënten met het coronavirus van Brabantse ziekenhuizen naar andere delen van het land gebracht. Daarmee komt het totaal aantal Brabanders op intensive cares buiten de provincie op meer dan 200. Dat meldt een woordvoerder van het Regionaal Overleg Actue Zorgketen (ROAZ). 

Afgelopen weekend werden al ongeveer 150 patiënten overgeplaatst, met ambulances en een ambulancebus. De operatie gaat dinsdag door. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een nieuwe traumahelikopter, die inzetbaar is vanaf Volkel. 

In totaal zullen 500 tot 700 patiënten met het coronavirus van Brabantse ic’s naar andere ziekenhuizen moeten worden overgeplaatst, lieten Brabantse ziekenhuizen zaterdag al weten. Anders wordt de druk op ziekenhuizen in deze provincie te groot. 

De coördinatie gebeurt nu nog vanuit het ETZ in Tilburg, waarbij militairen uit Oirschot de leiding hebben. Maandag werd bekend dat de coördinatie verhuist naar het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, maar een speciaal centrum wordt ingericht. 

  1. Brabants nieuws van zaterdag | Demonstraties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel
    PREMIUM

    Brabants nieuws van zaterdag | Demonstra­ties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel

    Black Lives Matter: In Tilburg en Eindhoven waren vanmiddag demonstraties tegen racisme. Bij een nertsenbedrijf in Deurne is vanochtend een begin gemaakt met het ruimen van dieren nadat er corona was vastgesteld en we maakten een reconstructie van hoe het verwoestende coronavirus de afgelopen 100 dagen toesloeg in Brabant. Dit en meer nieuws lees je terug in het nieuwsoverzicht van zaterdag.