Volledig scherm
Brabant is de provincie waar gemiddeld de meeste schadeclaims na een verkeersongeval worden ingediend. © Thinkstock

Verkeersongevallen: in Brabant relatief meeste schadeclaims

TILBURG  - Brabant is de provincie waar relatief de meeste schadeclaims na een verkeersongeval worden ingediend. Dat blijkt uit de Risicometer Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.  

In Noord-Brabant ging het om 101 verkeersclaims per 1000 huishoudens. In  Zeeland, op de tweede plek,  ligt dit aantal op 96. Het gaat daarbij alleen om particuliere automobilisten en niet om zakelijke rijders.

Smartphone

Er werden in 2016 in Nederland circa 625.000 schadeclaims na een verkeersongeval ingediend. Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn de oorzaken van de stijging onder meer het gebruik van een smartphone achter het stuur en de economie die goed draait. Hierdoor maken mensen meer kilometers op de weg.

Nederland staat volgens het Verbond van Verzekeraars niet langer in de top drie van meest verkeersveilige landen in Europa. Met zo'n dertig andere organisaties heeft het verbond dit jaar een manifest opgesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat is opgenomen in de plannen van het nieuwe kabinet. ,,Nu is het zaak om van papier praktijk te maken om het tij te keren'', aldus directeur Richard Weurding van het verbond.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement