Volledig scherm
Brabant is de provincie waar gemiddeld de meeste schadeclaims na een verkeersongeval worden ingediend. © Thinkstock

Verkeersongevallen: in Brabant relatief meeste schadeclaims

TILBURG  - Brabant is de provincie waar relatief de meeste schadeclaims na een verkeersongeval worden ingediend. Dat blijkt uit de Risicometer Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.  

In Noord-Brabant ging het om 101 verkeersclaims per 1000 huishoudens. In  Zeeland, op de tweede plek,  ligt dit aantal op 96. Het gaat daarbij alleen om particuliere automobilisten en niet om zakelijke rijders.

Smartphone

Er werden in 2016 in Nederland circa 625.000 schadeclaims na een verkeersongeval ingediend. Dat is 10 procent meer dan een jaar eerder. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn de oorzaken van de stijging onder meer het gebruik van een smartphone achter het stuur en de economie die goed draait. Hierdoor maken mensen meer kilometers op de weg.

Nederland staat volgens het Verbond van Verzekeraars niet langer in de top drie van meest verkeersveilige landen in Europa. Met zo'n dertig andere organisaties heeft het verbond dit jaar een manifest opgesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat is opgenomen in de plannen van het nieuwe kabinet. ,,Nu is het zaak om van papier praktijk te maken om het tij te keren'', aldus directeur Richard Weurding van het verbond.

  1. Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand Moerdijk, brandweer nog uren bezig met nablussen

    Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand Moerdijk, brandweer nog uren bezig met nablussen

    MOERDIJK - In een loods van Drecht Coating Services aan de Appelweg in het havengebied van Moerdijk is rond 18.45 uur een een zeer grote brand uitgebroken. Er is sprake van veel rookontwikkeling, die trekt richting het zuiden/zuidwesten. Rond 21.15 was het vuur onder controle, rond 21.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand zou tijdens werkzaamheden zijn ontstaan. Er zou er een transportband zijn vastgelopen.
  2. Moeder en zoon (25) kijken de dood in de ogen bij wrede overval in Breda: 'Zullen we ze afmaken?'

    Moeder en zoon (25) kijken de dood in de ogen bij wrede overval in Breda: 'Zullen we ze afmaken?'

    BREDA – Een 25-jarige man uit Breda en zijn moeder zijn een half jaar geleden bij een brute woningoverval door het oog van de naald gekropen. Twee overvallers stonden met een pistool voor hun neus en dreigden hen 'af te maken' als ze niet meer geld zouden geven. Gisteravond vertelde het 25-jarige slachtoffer over die ene verschrikkelijke avond in opsporingsprogramma Bureau Brabant. ,,Je voelt je zo machteloos.”