Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verkeersregelaar houdt dikke lip over aan mishandeling tijdens kinderevenement: ‘Hele week enorme agressie’

STEENBERGEN - Er was deze week uitzonderlijk veel agressie tegen verkeersregelaars die vrijwillig zorgden voor de veiligheid op het parkoers van De Kleine Tour in Steenbergen. De middelvingers waren niet te tellen, mensen werden met opzet bijna aangereden en als dieptepunt is zaterdag ook nog een verkeersregelaar mishandeld. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en houdt er een dikke lip aan over, zag zijn collega Kees-Jan Langenberg. 

Voor de mishandeling werd een 50-jarige man uit Nieuw-Vossemeer opgepakt. De automobilist volgde de aanwijzing om door te rijden naar de snelweg niet op, en reed opzettelijk tegen de benen van de verkeersregelaar aan. Toen die verhaal kwam halen, ontstond een worsteling, waarbij de klap werd uitgedeeld. ,,Ik ken hem goed‘’, zegt Langenberg over zijn collega. ,,We doen samen meer evenementen. Het is een hele rustige jongen, die prima kan omgaan met mensen.’’

  1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

    OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.