Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verkeersregelaar houdt dikke lip over aan mishandeling tijdens kinderevenement: ‘Hele week enorme agressie’

STEENBERGEN - Er was deze week uitzonderlijk veel agressie tegen verkeersregelaars die vrijwillig zorgden voor de veiligheid op het parkoers van De Kleine Tour in Steenbergen. De middelvingers waren niet te tellen, mensen werden met opzet bijna aangereden en als dieptepunt is zaterdag ook nog een verkeersregelaar mishandeld. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en houdt er een dikke lip aan over, zag zijn collega Kees-Jan Langenberg. 

Voor de mishandeling werd een 50-jarige man uit Nieuw-Vossemeer opgepakt. De automobilist volgde de aanwijzing om door te rijden naar de snelweg niet op, en reed opzettelijk tegen de benen van de verkeersregelaar aan. Toen die verhaal kwam halen, ontstond een worsteling, waarbij de klap werd uitgedeeld. ,,Ik ken hem goed‘’, zegt Langenberg over zijn collega. ,,We doen samen meer evenementen. Het is een hele rustige jongen, die prima kan omgaan met mensen.’’

  1. Negen uur meelopen in de jeugdkliniek: bullshit doorprikken in de verslaafdenzorg
    zomerserie + VIDEO

    Negen uur meelopen in de jeugdkli­niek: bullshit doorprik­ken in de verslaaf­den­zorg

    HILVARENBEEK - 08.05 uur. Vrolijk fluiten vogeltjes op het terrein van Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Statige witte gebouwen omgeven door uitgestrekt groen. Maar hé, geen tijd om te lummelen, strak programma vandaag. Snel een kop koffie en dan de tas in een kast proppen. Alleen de telefoon mag mee naar binnen, maar wel graag uit het zicht houden. Geen buitenwereld hier, niks wat afleidt.