Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Verloren kinderkop op A58 bij Moergestel werd Eindhovenaar fataal: ‘Nooit gedacht dat dit kon gebeuren’

MOERGESTEL - ,,Het laat me al drie jaar niet los (..). Ik schaam mij gruwelijk voor de familie van het slachtoffer.” De vrachtwagenchauffeur uit Oirschot draait zich geëmotioneerd om naar de nabestaanden. Op de A58 verloor hij kinderkoppen uit zijn aanhanger. Daardoor liet de bestuurder van een personenauto het leven.

 1. Meerdere invallen in Brabant binnen wereldwijde politieactie, FBI zag foto's van ‘honderden tonnen coke’

  Meerdere invallen in Brabant binnen wereldwij­de politieac­tie, FBI zag foto's van ‘honderden tonnen coke’

  Binnen de grote internationale politieactie Trojan Shield zijn ook in Brabant meerdere invallen gedaan. In Overloon werd een drugslab ontdekt, in Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Herpt en Eindhoven werden geld en goederen in beslag genomen. In Geertruidenberg werd ook iemand opgepakt. In Boxtel werd een doorzoeking gedaan, maar niemand aangehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de landelijke eenheid van de politie.
 2. De theaters zijn weer open, maar nog weinig activiteiten
  PREMIUM

  De theaters zijn weer open, maar nog weinig activitei­ten

  Wie verwacht dat de regionale cultuurverschaffers, na maanden van dorre droogte, uit zouden pakken met veel voorstellingen komt bedrogen uit. Daar hebben ze hun redenen voor. Alleen Schouwburg Cuijk en De Weijer in Boxmeer hebben in de komende tijd een handjevol evenementen op de agenda staan. Zo geeft de Nijmeegse singer-songwriter Frank Boeijen in drie dagen zes concerten, waarvan vandaag de voorverkoop start. Een rondje langs de culturele velden.