Volledig scherm
Dilan Shikhou uit Oosterhout, geslaagd voor zijn vmbo-diploma. Maar dat succes mocht de 16-jarige scholier niet meer meemaken. © Nikki Ellen Bastiaansen

Verongelukte Dilan (16) uit Oosterhout zal diploma nooit in ontvangst nemen

OOSTERHOUT - Waar op veel plaatsen dolle vreugde is vanwege een geslaagde leerling in huis, geldt dat niet voor de familie van de verongelukte Dilan Shikhou (16) uit Oosterhout. Hij krijgt zijn vmbo-diploma postuum.

Besloten

De leiding van het Dongemond College maakte woensdag publiek dat de Oosterhoutse jongen aan de vmbo-afdeling in Made is geslaagd voor zijn examen Economie en Ondernemen. Er komt een besloten bijeenkomst met onder andere de Syrische ouders van de jongen. En bij de diploma-uitreiking op school zal er ook aandacht zijn voor het drama dat Dilan overkwam. 

Onderzoek

Shikhou verloor zaterdagmiddag ter plekke het leven na een botsing tussen twee auto's op een afrit van de A59. De politie plaatst vraagtekens bij dat ongeval en onderzoekt nog wat precies is gebeurd. Zijn 18-jarige vriend bij wie Dilan in de auto zat, verblijft nog in een ziekenhuis. De chauffeur van de andere auto, een 37-jarige man uit Etten-Leur, overleed zondag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Begraven

Zijn naaste vrienden en leerlingen van het Dongemond College - waar Dilan een vervolgopleiding Sport en Bewegen zou gaan doen - houden komende zondagavond een stille tocht vanaf school. Dilan is inmiddels begraven.

  1. Donor gezocht voor Nick (19) met leukemie

    Donor gezocht voor Nick (19) met leukemie

    RIJEN/BREDA - "Hij heeft nog een hoop te doen hoor. Een opleiding, een eigen auto, kinderen krijgen... We weigeren hem op te geven. Doen we gewoon niet." Angelique Coolen kijkt naar haar zoon Nick, tegenover haar aan tafel. Ze is vastberaden om hem door de hel die leukemie heet, te slepen. De opgave is om een stamceldonor te vinden die Nick kan helpen te genezen. Er hebben zich al zo'n 50.000 donoren gemeld, maar de gezochte match zit er nog niet bij.