Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Carlo ter Ellen DTCT

VGZ heeft tóch geld kunnen vrijmaken voor thuiszorg van BrabantZorg

DEN BOSCH - Mensen die verzekerd zijn bij VGZ en thuiszorg willen van BrabantZorg krijgen dat voortaan weer volledig vergoed. Dat meldt de zorgverlener dinsdagmiddag.

BrabantZorg liet eind mei weten dat ze al helemaal door het VGZ-budget van 2017 heen was. Voor het derde achtereenvolgende jaar zou de verzekeraar te weinig geld hebben uitgetrokken voor de wijkverpleging van BrabantZorg. Het gevolg? VGZ-klanten moesten zich of wenden tot een andere zorgaanbieder, of zelf de rekening betalen. Slechts een gedeelte kon namelijk gedeclareerd worden bij de verzekeraar.

Inmiddels heeft VGZ dus een extra budget ter beschikking kunnen stellen voor de wijkverpleging van BrabantZorg. De verzekeraar en zorgverlener hebben aangegeven dat ze inmiddels ook constructieve gesprekken hebben gevoerd en nieuwe afspraken hebben gemaakt voor 2018.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.