Volledig scherm
© Fee Buurmans

VIDEO: Negen Brabanders nog in de race voor een plekje in Expeditie Robinson

DEN BOSCH – De inschrijving is inmiddels gesloten en stemmen is niet meer mogelijk. De top-50 van potentiële deelnemers aan Expeditie Robinson 2017 staat vast. Negen Brabanders hebben zich bij de laatste vijftig geschaard. Zij worden uitgenodigd voor het castingweekend van het populaire RTL-programma.

Dimitri Vacquier (25), Den Bosch

Veruit de populairste Brabander. De Bossche tourguide, die ongewild bekend werd door een filmpje op Dumpert, ontving in totaal 15556 stemmen. De 25-jarige Dimitri ziet deelnemen aan Expeditie Robinson als een grote uitdaging die hij graag met beide handen aanpakt. ,,Ik houd niet van opgeven." 

Marvin Ophof, Tilburg

Een echte luxe man, zo omschrijft Marvin Ophof, de vriend van zanger en stylist Roy Donders zichzelf. ,,Ik zie een uitdaging in een leven zonder luxe en alle behoeftes", zegt de Tilburger. Het thuislaten van zijn gel en stylingproducten ziet hij dan ook als één van de zwaarste onderdelen van de expeditie. ,,Ik wil meedoen aan Expeditie Robinson: zonder gel, zonder wax, zonder helemaal niks. Stem daarom op mij", zegt hij in zijn promofilmpje.

Laura Vink (27), Rosmalen

De Rosmalense Laura Vink wil wel eens weten hoe het is om als reisfotograaf zonder camera in haar hand op een eiland te zitten. Ook is ze benieuwd hoe het leven zonder telefoon, mail, Facebook en WhatsApp haar zal bevallen. ,,Ik wil ervaren hoe het is om te moeten overleven zonder telefoon, om honger te hebben, te slapen op het strand, een complotje te smeden en ga zo maar door." Maar bovenal wil Laura weten of zij het in zich heeft om een echte Robinson te zijn. ,,Dat weet ik alleen maar door mee te doen."

Josje Langenhuijzen (24), Berghem

Gymlerares Josje (26) presenteert zichzelf met een slang om haar nek. ,,Zoals jullie zien ben ik nergens bang voor", zegt de Berghemse. ,,Ik werk op het moment op een middelbare school, dus ik kan mijn mannetje wel staan. Ik roep al jaren dat ik hoop dat er weer opgenomen wordt met onbekende mensen, dus het zou supervet zijn als ik nu mee kan doen." Haar stem is in de presentatievideo een beetje hees: ze heeft er net vijf dagen carnaval op zitten. ,,Des te belangrijker is jullie stem voor mij." 

Maxime In 't Groen (22), Tilburg

,,Ik ben Maxime, ben 22 jaar en ik rij al m'n hele leven paard. Mijn andere grote passie is reizen", vertelt de Tilburgse paardrijdocent Maxime in bikini in haar achtertuin. Ze wil al zes jaar meedoen aan het programma. ,,Ik ben een doorzetter en ik ben sterk. Ik hoop dat jullie allemaal op mij stemmen zodat mijn grootste droom ever kan worden vervuld." 

Ook de Brabantse Jorik Benoit uit Helmond, Elroy Lemmens uit Eindhoven, Anton de Wit uit Grave en Glenn Koolen uit Bergen op Zoom zitten nog in de race.

De vijftig avonturiers met de meeste stemmen op hun video worden uitgenodigd voor een castingweekend van het programma. Naast de potentiële kandidaten in de top-50 worden er ook vijftig mensen voor het castingweekend uitgenodigd door de productie van het programma. Uiteindelijk zullen vier van de honderd kanshebbers daadwerkelijk aan Expeditie Robinson meedoen.