Vijf verstekelingen in vrachtauto A4 Dinteloord, trucker (27) uit Marokko verdacht van mensensmokkel

VIDEODINTELOORD - Op de A4 bij Dinteloord zijn maandagavond vijf verstekelingen aangetroffen in een Spaanse vrachtauto. Ze hadden contact opgenomen met de politie omdat ze last hadden van mogelijk zuurstofgebrek. De chauffeur, een 27-jarige man uit Marokko, is aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel.

De verstekelingen zaten in een koelwagen die meloenen vervoerde. Het vijftal is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf. Ze zochten rond 18.40 uur telefonisch contact met de politie in België. De Belgische politie nam daarop contact op met hun Nederlandse collega's, die uiteindelijk op de A4 bij afrit Dinteloord de vrachtwagen staande hielden.

Paspoort

Het vijftal gaf al die tijd hun locatie door aan de politie, aldus een woordvoerder. In eerste instantie zeiden ze dat er een kind bij zou zijn, maar dat bleek niet waar. Het vijftal was niet in het bezit van een paspoort. 

Ze zijn uit voorzorg nagekeken door het ambulancepersoneel, maar mankeerden niets. Daarna werden ze overgedragen aan de AVIM (voorheen vreemdelingenpolitie). De chauffeur zit vast.

Hazeldonk

Het is niet de eerste keer dat verstekelingen zelf alarm slaan. In februari 2017 werden negen vluchtelingen uit een vrachtwagen geplukt op de A16 bij grensovergang Hazeldonk. Zij hadden zelf de politie gealarmeerd omdat het voertuig de verkeerde kant op reed. Ze wilden naar Engeland, maar de vrachtwagen kwam terecht in Nederland. 

Volledig scherm
Verstekelingen aangetroffen in Dinteloord © Toby de Kort / MaRic Media