Volledig scherm
PREMIUM
Hennepkwekerij'tje in Best waar brand uitbrak © ED

Vlammen sloegen uit Gerrie's appartement in Best: ‘Het waren maar vijf plantjes’

BEST - Een brand verwoestte dinsdag het appartement van Gerrie in Best. Oorzaak: een hennepkwekerij’tje. „Soms wordt alles met kroonsteentjes aan elkaar geknutseld, levensgevaarlijk.”

Zijn grijze haar zit in een paardenstaart, zweetdruppels lopen over het voorhoofd en zijn handen trillen. Gerrie oogt gestresst. Hij loopt hoofdschuddend heen en weer door zijn zwart geblakerde appartement terwijl hij spullen bij elkaar zoekt. Meer dan twee boodschappentassen krijgt hij niet gevuld. „Ik heb het beste maar even uitgezocht. Veel was het niet”, zegt de Bestenaar, in wiens appartement gisteren een brand woedde. Wat bleek? Gerrie had een hennepkwekerij.

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

  Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

  HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.