Dennis Favier in de keuken aan het werk met plantaardige kaas.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Favier in de keuken aan het werk met plantaardige kaas. © copyright Marc Bolsius

Voedsel van de toekomst komt uit deze Brabantse keuken: van visvrije tonijn tot plantaardige kaas

DEN BOSCH - Minder dieren eten en meer planten. Heel ingewikkeld is de missie niet die Dennis Favier heeft met zijn Studio Fava in Den Bosch. De provincie wil meer van dit soort innovatieve voedselbedrijven in Brabant en gooit er anderhalf miljoen euro tegenaan. 

  1. Jan Rothuizen voelde de polsslag van Oss tussen margarinemiljonairs en gastarbeiders
    PREMIUM

    Jan Rothuizen voelde de polsslag van Oss tussen margarine­mil­jo­nairs en gastarbei­ders

    Tussen margarinemiljonairs, Turkse gastarbeiders en krap behuisde Polen en Roemenen kloppen de harten en leven de verhalen. Jan Rothuizen voelde de polsslag van Oss en tekende zijn persoonlijke kaart van de oude ‘arbeidersstad’. De sensatie van messentrekkers vermijdt hij. Oss kan zonder. In Museum Jan Cunen exposeert hij zijn Zachte Atlas. Zaterdag was hij bij de feestelijke opening.