Volledig scherm
De jeugdtraining bij voetbalvereniging V.V. Bladella © anp

Voetbalclub Bladella wil geroyeerde spelertjes snel weer laten voetballen

BLADEL - De vier jeugdspelertjes van voetbalclub Bladella die weggestuurd waren omdat ze niet genoeg lootjes hadden verkocht, moeten snel weer op het voetbalveld staan. Dat zegt jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen op de website van de club. ,,Ik wil tot een compromis komen waarbij het vastgestelde beleid leidraad kan blijven en de jongens snel weer kunnen voetballen."

De voorzitter heeft de ouders van de spelertjes uitgenodigd voor een gesprek. ,,En misschien komt er nog wel een bloemetje voor die ouders omdat de problematiek van de vrijwilligers door hun actie weer eens nadrukkelijk op de kaart is gezet."

Lootjes
De voetballertjes van 10 en 11 jaar oud kregen vorige week te horen dat ze niet meer welkom waren bij de club. Het viertal verkocht te weinig lootjes voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij. De verkoop is voor een deel van de jeugdleden verplicht om zo de kosten van de contributie te kunnen drukken.

Het besluit om de jongens weg te sturen kreeg landelijk een storm aan kritiek te verduren. De sportclub ontving zelfs telefonische bedreigingen. Volgens Bladella gaat de club sterker uit de crisis komen. ,,Bladella gaat inzetten op meer vrijwilligers. Er moeten leden komen die een deel van hun tijd aan de club willen geven, als scheidsrechter, om de vuile shirts te wassen, als medewerker in de snackhoek. Ik ben er van overtuigd dat de leden en hun ouders dit gaan beseffen. Juist nu zullen zij zich dat realiseren. Daarom is de heisa van afgelopen week niet voor niets geweest'', aldus jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen.