Volledig scherm
© AFP

Volgens een aap wint Trump, geit kiest Clinton

DEN BOSCH - Octopus Paul move over: de Amerikaanse verkiezingen hebben geit Boots en aap Geda om de uitslag te voorspellen. Ze zijn het echter niet eens over wie er gaat winnen. Stel dat u zou mogen stemmen voor de nieuwe Amerikaanse president, op wie zou het dan zijn?

De inwoners van het Schotse plaatsje Jedburgh geloven heilig in de voorspellende krachten van 'hun' geit Boots. Het dier wist eerder namelijk al juist te voorspellen dat de Brexit er zou komen. Zijn baasjes lieten hem gisteren kiezen tussen Trump en Clinton, waarbij Boots een duidelijke voorkeur bleek te hebben. Binnen een mum van tijd had de geit het bordje met daarop de naam van Clinton in zijn bek en voorspelde daarmee dat zij de verkiezingen gaat winnen.

Kus
De Chinese aap Geda is het daar echter totaal niet mee eens. Afgelopen zomer voorspelde het diertje nog dat Portugal het EK zou winnen en vorige week kreeg het de keuze uit de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Geda koos daarbij voor het bordje met daarop de foto van Trump. De aap nam wat langer de tijd om te kiezen, maar was er uiteindelijk wel volledig van overtuigd. De keuze werd namelijk nog wat extra kracht bijgezet door Geda met een kus op het bordje.

Duidelijk is dat maar één van de twee dieren er met de winst vandoor gaat. Bij de eerste uitslagen gaat Trump aan kop, maar er kan gedurende de dag nog heel wat veranderen. Woensdagochtend zou bekend moeten zijn wie van de twee dieren gelijk heeft gekregen.