Volledig scherm
PREMIUM
Anne van Dijk (nu 16) uit Zeeland werd als 13-jarig meisje gefilmd door haar volleybaltrainer terwijl ze zich aan het omkleden was. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Volleybalster Anne (nu 16, toen 13) werd stiekem gefilmd bij het omkleden: ‘Dit mag nooit meer iemand overkomen’

ZEELAND - Twee jaar lang kon Anne van Dijk niet praten over wat haar overkomen was. Nu wel. Het meisje (16) uit het dorp Zeeland wordt het gezicht én de stem van stichting De Stilte Verbroken die het taboe over seksueel misbruik in de sport wil doorbreken.

Aan de andere kant van de tafel zit een meisje van 16.  Althans, zo ziet ze eruit. Zodra Anne van Dijk het woord neemt, klinkt ze een stuk ouder. De Zeelandse is veel sneller volwassen geworden dan zou moeten. Een gebeurtenis twee jaar geleden zette haar ‘leven op z’n kop’. Al die tijd zweeg Anne, nu praat ze. En hoe. ,,Wat mij is overkomen, mag nooit meer iemand gebeuren.”

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.