Vrouw (45) vecht drie gewapende overvallers huis uit in Riethoven

VIDEO + UPDATERIETHOVEN - Een 45-jarige bewoonster van een huis aan de Molenstraat in Riethoven is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen. Drie mannen met bivakmutsen eisten geld terwijl ze de vrouw bedreigden met een vuurwapen en haar mishandelden. 

De mannen belden aan bij het huis, waar de vrouw woont met haar man en twee kinderen, die alle drie niet thuis waren op dat moment. Toen ze de deur opendeed, grepen de overvallers de vrouw vast, werkten haar tegen de grond en schopten haar. 

Doordat de vrouw zich verzette en terugvocht, gingen de daders er na enige tijd zonder buit vandoor. De vrouw hield aan het gevecht pijnlijke en beurse plekken op haar lichaam over en was flink geschrokken.

Bosgebied

De politie zocht naar de daders in de omgeving van het huis, dat in een bosgebied staat. De vrouw werd opgevangen en de technische recherche deed onderzoek in de woning. 

De overvallers waren naar schatting 18 tot 25 jaar oud en spraken Nederlands. Ze droegen donkere kleding.

Spoordonk

Op 17 april werd een woning in Spoordonk overvallen, door vier daders die bivakmutsen droegen en naar schatting 20 tot 25 jaar oud waren. De daders droegen vermoedelijk een vuurwapen en schopten de bewoner, die een hersenschudding en kneuzingen in zijn gezicht opliep. De man verzette zich, waarna de overvallers zonder buit op de vlucht sloegen.  

De politie onderzoekt of sprake is van dezelfde overvallers als in Riethoven.

Volledig scherm
overval woning riethoven
Volledig scherm
Overval door drie gemaskerde mannen op woning in Riethoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
De Molenstraat in Riethoven. © ED
 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

  Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

  HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.