Volledig scherm
Raadslid Sjef van Creij in 2014. Zijn vrouw Wilma staat niet op de foto. © Sandra Peerenboom

Vrouw opgepakt raadslid Sjef van Creij: 'Zeker dat mijn man onschuldig is'

DEN BOSCH - ,,Het is voor mij ook gissen en afwachten. Sinds mijn man vanochtend is aangehouden heb ik ook niets meer gehoord." Dat stelt Wilma van Creij uit Rosmalen. Haar man Sjef van Creij is het Bossche raadslid dat vanochtend aangehouden is voor mogelijke betrokkenheid van lekken uit de vertrouwenscommissie.

Wilma van Creij doet niet geheimzinnig over de aanhouding. Het signalement van het OM leidt regelrecht naar haar man. ,,En dan is  één en één, twee." Verbaasd is ze wel. Ze is overtuigd van zijn onschuld. 

,,Ik steek mijn handen voor hem in het vuur." Bij de aanhouding vanochtend moest haar man zijn telefoon inleveren. Sindsdien zit hij zoals dat heet in beperkingen, dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. 

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Handen vol

,,Ik weet dus verder ook helemaal niks. Niet eens wie zijn advocaat is. Ze zouden me op de hoogte houden, is mij beloofd. Maar tot nu toe heb ik nog niets gehoord." Van Creij heeft ondertussen haar handen vol om de zakelijke contacten van het garagebedrijf van haar man in Rosmalen af te handelen.  

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”