Volledig scherm
Raadslid Sjef van Creij in 2014. Zijn vrouw Wilma staat niet op de foto. © Sandra Peerenboom

Vrouw opgepakt raadslid Sjef van Creij: 'Zeker dat mijn man onschuldig is'

DEN BOSCH - ,,Het is voor mij ook gissen en afwachten. Sinds mijn man vanochtend is aangehouden heb ik ook niets meer gehoord." Dat stelt Wilma van Creij uit Rosmalen. Haar man Sjef van Creij is het Bossche raadslid dat vanochtend aangehouden is voor mogelijke betrokkenheid van lekken uit de vertrouwenscommissie.

Wilma van Creij doet niet geheimzinnig over de aanhouding. Het signalement van het OM leidt regelrecht naar haar man. ,,En dan is  één en één, twee." Verbaasd is ze wel. Ze is overtuigd van zijn onschuld. 

,,Ik steek mijn handen voor hem in het vuur." Bij de aanhouding vanochtend moest haar man zijn telefoon inleveren. Sindsdien zit hij zoals dat heet in beperkingen, dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. 

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Handen vol

,,Ik weet dus verder ook helemaal niks. Niet eens wie zijn advocaat is. Ze zouden me op de hoogte houden, is mij beloofd. Maar tot nu toe heb ik nog niets gehoord." Van Creij heeft ondertussen haar handen vol om de zakelijke contacten van het garagebedrijf van haar man in Rosmalen af te handelen.  

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
 1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
  PREMIUM

  Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

  BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.
 1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

  Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.