Volledig scherm
Raadslid Sjef van Creij in 2014. Zijn vrouw Wilma staat niet op de foto. © Sandra Peerenboom

Vrouw opgepakt raadslid Sjef van Creij: 'Zeker dat mijn man onschuldig is'

DEN BOSCH - ,,Het is voor mij ook gissen en afwachten. Sinds mijn man vanochtend is aangehouden heb ik ook niets meer gehoord." Dat stelt Wilma van Creij uit Rosmalen. Haar man Sjef van Creij is het Bossche raadslid dat vanochtend aangehouden is voor mogelijke betrokkenheid van lekken uit de vertrouwenscommissie.

Wilma van Creij doet niet geheimzinnig over de aanhouding. Het signalement van het OM leidt regelrecht naar haar man. ,,En dan is  één en één, twee." Verbaasd is ze wel. Ze is overtuigd van zijn onschuld. 

,,Ik steek mijn handen voor hem in het vuur." Bij de aanhouding vanochtend moest haar man zijn telefoon inleveren. Sindsdien zit hij zoals dat heet in beperkingen, dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. 

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Handen vol

,,Ik weet dus verder ook helemaal niks. Niet eens wie zijn advocaat is. Ze zouden me op de hoogte houden, is mij beloofd. Maar tot nu toe heb ik nog niets gehoord." Van Creij heeft ondertussen haar handen vol om de zakelijke contacten van het garagebedrijf van haar man in Rosmalen af te handelen.  

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.