Broer Frans van Laarhoven met rechts naast hem advocaat Geert-Jan Knoops, tijdens het kort geding van 17 januari bij de rechtbank in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Broer Frans van Laarhoven met rechts naast hem advocaat Geert-Jan Knoops, tijdens het kort geding van 17 januari bij de rechtbank in Den Haag. © ANP/Sem van der Wal

Waarom Johan van Laarhoven, óndanks het OM, toch uit de cel mocht

RECONSTRUCTIETILBURG - Het Openbaar Ministerie heeft het afgelopen half jaar drie keer geprobeerd te voorkomen dat Johan van Laarhoven toch eerder dan in augustus 2021 kon worden vrijgelaten uit de gevangenis in Vught. Het ministerie van Justitie en Veiligheid schoof de bezwaren van het OM uiteindelijk aan de kant. Met als gevolg dat de 59-jarige Tilburger vrijdagmorgen in alle vroegte de gevangenis in Vught kon verlaten en bij zijn broer Frans in de auto kon stappen. 

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.