Volledig scherm
PREMIUM
René Peters: ,,Die podcasts maken is technisch gezien nog wel een hobbeltje. Maar een Haagse secretaresse leert het mij.” © Van Assendelft/Jeroen Appels

Waarom Kamerlid René Peters uit Oss journalistje speelt met 30 podcasts over de jeugdzorg

OSS - Hij stoeit driftig met die hete aardappel van jeugdzorg. Maar niet zo opvallend in de Tweede Kamer. Nee, Haags politicus René Peters uit Oss is vooral zichtbaar op sociale media. Nieuw project: 30 podcasts, interviews met experts over de makke van de jeugdhulp. Maar ... kan hij niet beter de zorgminister achter de vodden zitten?

Vanaf de straat kijk je onbelemmerd van voor naar achter in zijn huiskamer. René Peters (44) woont met vrouw Marieke en dochter Mies van 13 in een jaren 50 volksbuurtje van Oss. Nogal open dus. Alsof het CDA-Tweede Kamerlid daarmee hoopt te benadrukken dat hij als politicus ook transparant wil zijn. We gaan het meemaken vandaag. Maar eerst nog even binnen zien te komen. Want waar in vredesnaam zit hier de deurbel? Nergens, noppes. Ach, daar zwaait de voordeur al open. Peters, in vrijetijdskleding en op blote voeten: ,,Wij hebben geen bel nodig, iedereen komt hier achterom.”