Het aantal huizen in het buitengebied van Bernheze is de afgelopen vijf jaar in sommige straten vervijfvoudigd. In vier jaar tijd komen hier achttien grote villa’s bij. Veel daarvan hebben een link met Ruimte voor Ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal huizen in het buitengebied van Bernheze is de afgelopen vijf jaar in sommige straten vervijfvoudigd. In vier jaar tijd komen hier achttien grote villa’s bij. Veel daarvan hebben een link met Ruimte voor Ruimte. © copyright Marc Bolsius

Waarom riante villa’s in het Brabantse buitengebied op verzet stuiten

DEN BOSCH - Het verzet groeit tegen de riante villa’s die in het buitengebied verrijzen onder het mom van Ruimte voor Ruimte. Twee zaken bij de Raad van State zetten de regeling onder druk, blijkt uit onderzoek van deze krant. Provinciale Staten buigt zich komende week over de vraag: hoeveel villa’s moeten er nog bij om de sloop van stallen terug te verdienen?

  1. Nieuwsoverzicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs -  Verbod op inkt is tatoeëerders doorn in het oog
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëer­ders doorn in het oog

    De 34-jarige Belg die gezocht werd vanwege de verdwijning van de 4-jarige Dean, is vanmiddag in het dorpje Meerkerk bij Utrecht aangehouden. Dean is nog vermist. Er is een Amber Alert verstuurd in de hoop hem op te sporen. Een onderzoeksteam van rechtspsycholoog Peter van Koppen heeft drie plekken op de Strabrechtse Heide op het oog waar Tanja Groen mogelijk ligt begraven. Tanja verdween in 1993 spoorloos. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.