Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jean Pierre Reijnen

Wagens uit Brabantse carnavaloptochten gehaald: 'Het ging om honderden flesjes bier'

DEURNE - Vier carnavalswagens zijn uit de optochten in Vlierden en Zeilberg gedirigeerd omdat een berg alcohol werd aangetroffen. Boetes zijn er niet uitgedeeld omdat de makers van de wagens binnen het half uur vertrokken, licht een gemeentewoordvoerder toe. ,,Het ging niet om twee kratjes, maar om honderden flesjes bier, wijn en sterke drank."

Drie carnavalswagens in de optocht van Zeilberg werden kort na de start een zijstraat in gestuurd terwijl de rest verder trok. In Zeilberg werd één wagen staande gehouden door een team controleurs van de carnavalsvereniging, gemeente Deurne en de politie. In alle gevallen was de grote hoeveelheid aanwezige alcohol het probleem. ,,De afspraak is: geen alcohol op de wagens. Ze zijn daarna snel vertrokken en daardoor hoeven ze geen boete te betalen."

Herriewagens

Hadden de feestvierders de termijn van dertig minuten overschreven, dan had een geldstraf van vijfduizend euro tot maximaal tien mille kunnen volgen. Met die strenge regels wil de gemeente Deurne de overlast binnen de perken houden. Er is volgens de woordvoerder geen overlast geweest van de zogeheten herriewagens. En er is nog meer goed nieuws: ,,De optocht in Deurne is goed gegaan. Daar zijn geen problemen geweest."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement