Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand. © fotopersburo Bert Jansen/Johan Bloemers

Wake voor dode varkens Nederweert verplaatst na strijdlustige boodschap Farmers Defence Force: 'Jullie komen er niet door’

NEDERWEERT - Voor de 4.600 varkens die vorige week stierven in de vlammenzee van de stalbrand in Nederweert heeft Animal Rights de aankomende wake van zaterdag moeten verplaatsen. Die dreigde geblokkeerd te worden door tractoren van boerenactiegroep Farmers Defence Force: ,,Wij zorgen dat ze niet bij de stal komen.”

  1. Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’
    PREMIUM

    Een miljoen bezoekers voor Dubai aan de Maas? ‘Echt niet’

    BEERS/LINDEN - Vergeet Dubai aan de Maas. ,,Dat was een fout in onze communicatie”, erkent Chadli Hachani, marketing- en formulemanager van TopParken nu. ,,Dat hebben we vorig jaar veel te veel naar voren gebracht. Zo is ook een verkeerd beeld ontstaan in de regio Cuijk, waar we nog altijd een van onze mooiste vakantieparken willen bouwen. Maar de essentie staat nog steeds overeind.” ‘Geïnspireerd’, zoals ze het bij TopParken zeggen, door het palmeiland in het oliestaatje. ,,Maar we gaan dat hier dus niet nabouwen.”