Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen en jongeren met psychische problemen moeten veel te lang wachten op hulp. Dat besef is er, de vraag is, wat nu? © Dreamstime

Wat doen we eraan, aan die veel te lange wachtlijsten in de geestelijke jeugdzorg?

DEN BOSCH - Huisartsen in de regio Noordoost-Brabant zijn bezorgd over groeiende wachtlijsten voor de jeugdhulp binnen de GGZ. Zij zeggen dat het te lang duurt voordat patiënten die zij doorverwijzen geholpen worden. 

‘Zo loopt het spaak’.  Wat is het antwoord van zorgaanbieders en de gemeenten die sinds 2015 verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg?

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

  Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

  HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.