Lijsttrekker Eric de Bie (midden) kan het bijna niet geloven: Forum voor Democratie dendert met negen zetels de Provinciale Staten in Brabant binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Eric de Bie (midden) kan het bijna niet geloven: Forum voor Democratie dendert met negen zetels de Provinciale Staten in Brabant binnen. © EPA

Wat doet Forum voor Democratie in Brabant?

DEN BOSCH - Iedereen heeft een mening over Forum voor Democratie in Brabant. Meestal zonder te weten wat de partij van Thierry Baudet nou helemaal uitspookt in het provinciehuis. Tijd daar verandering in te brengen, zeker nu Forum op het punt staat om Brabant mee te besturen.

Een tikkeltje onwennig staan ze voor het provinciehuis in Den Bosch. Trots ook. De acht mannen van Forum voor Democratie gloeien al drie dagen na van de verkiezingsuitslag. Zonder campagne te voeren of de publiciteit op te zoeken, bestormen ze de Brabantse politiek. Vanuit het niets negen zetels! Met dank aan het Thierry Baudet-effect, want op het Tilburgse raadslid Hans Smolders na staan hier toch onbekenden. Topschaker Loek van Wely uit Oss ontbreekt nog, op deze eerste zaterdag van de lente in 2019.