Burgemeesters Paul Depla van Breda en Peter Noordanus van Tilburg. De gemeente Tilburg krijgt tien tot twintig tips over mogelijke criminele zaken per week.
Volledig scherm
Burgemeesters Paul Depla van Breda en Peter Noordanus van Tilburg. De gemeente Tilburg krijgt tien tot twintig tips over mogelijke criminele zaken per week. © ron magielse / pix4profs

We melden criminaliteit bij de gemeente, maar wat kan een burgemeester eraan doen?

DEN BOSCH - Als het gaat om veiligheid is de rol van de burgemeester groter geworden. Brabanders blijken steeds meer bereid om allerlei verdachte zaken te melden bij de gemeente. Maar tegelijkertijd is zijn slagkracht afgenomen.

 1. Nieuwsoverzicht | Gevonden lichaam is mogelijk van jong meisje - Steijn neemt ontslag om bedreigingen bij NAC
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Gevonden lichaam is mogelijk van jong meisje - Steijn neemt ontslag om bedreigin­gen bij NAC

  Enkele uren voor het ‘ultimatum’ van supporters verliep, is NAC-trainer Maurice Steijn vanavond opgestapt. Volgens de club om bedreigingen, waarvoor eerder al bekend werd dat het huis van Steijn moest worden beveiligd. Verder vandaag meer nieuws over het ingestorte pand in Antwerpen. En in Rossum wordt onderzocht of het lichaam dat gisteravond is aangespoeld mogelijk van een 13- of 14-jarig meisje uit Duitsland is. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag 19 juni.
 2. Nieuwsoverzicht | Lichaam vermiste militair Jürgen Conings gevonden - Drie grootaandeelhouders NAC houden ermee op

  Nieuwsover­zicht | Lichaam vermiste militair Jürgen Conings gevonden - Drie grootaan­deel­hou­ders NAC houden ermee op

  In de Waal bij Gendt, vlakbij Nijmegen is zondagmorgen een tweede lichaam gevonden. Vrijdagavond haalde de politie bij Rossum ook al een stoffelijk overschot uit de Waal. Verder werd vandaag duidelijk dat het lichaam van militair Jürgen Conings levenloos is gevonden en bereikte de crisis bij NAC het toppunt: de drie grootaandeelhouders trekken per direct hun handen af van de Bredase club. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zondag 20 juni.