Met name in de oostelijke helft van het land zijn donderdag fikse onweersbuien ontstaan, met lokaal wateroverlast tot gevolg. Dit was donderdag in Zeilberg bij Deurne.
Volledig scherm
Met name in de oostelijke helft van het land zijn donderdag fikse onweersbuien ontstaan, met lokaal wateroverlast tot gevolg. Dit was donderdag in Zeilberg bij Deurne. © ED

Wéér code geel: in de ene plaats in Brabant schijnt de zon volop, terwijl straten iets verderop onderlopen

Het is vrijdag op de meeste plaatsen in Brabant overdag zonnig en de lucht is helder. Toch heeft het KNMI voor de middag en avond opnieuw code geel afgekondigd. Plaatselijk kunnen zware buien, hagel, onweer en rukwinden voorkomen. Die voorspelling blijkt te kloppen: vanaf 18.00 uur gaat het op sommige plaatsen helemaal los. Zie onze slowblog om te kijken wat er gebeurt.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.