Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Weer minder coronapatiënten op Brabantse ic's

Nog zo'n veertig coronapatiënten verblijven momenteel in de Brabantse ziekenhuizen op de intensive care. Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Het totale aantal patiënten met coronaverschijnselen in ziekenhuizen in Brabant blijft de afgelopen zes dagen stabiel op zo'n tweehonderd.

De mensen die op de ic liggen zijn allemaal positief getest op het virus. Van het totale aantal van tweehonderd patiënten met coronaverschijnselen in het ziekenhuis, is iets meer dan de helft positief getest. Het ROAZ neemt in tegenstelling tot het RIVM ook de verdachte gevallen mee in de cijfers.

Van één persoon werd de afgelopen dag het overlijden gemeld. Ongeveer zestig mensen werden in de Brabantse ziekenhuizen opgenomen, zo'n vijftig mochten het ziekenhuis verlaten.

RIVM-cijfers

De afgelopen 24 uur zijn 33 nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus. In totaal vallen in ons land nu 5748 coronadoden te betreuren, onder wie 1491 Brabanders. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 14. Daarmee zijn in totaal 11.627 coronapatiënten opgenomen (geweest), meldt het RIVM.

Gisteren werden er nog 21 nieuwe sterfgevallen gemeld en 34 nieuwe ziekenhuisopnames. Daar zat mogelijk een weekendeffect in: een deel van de overlijdens en opnames wordt pas maandag door de GGD doorgegeven en wordt dinsdag genoteerd in de rapportage van het RIVM. 

In totaal zijn inmiddels 44.447 mensen in Nederland positief getest op het virus, twintig procent daarvan komt uit Brabant. Het werkelijke aantal infecties ligt waarschijnlijk een stuk hoger. Niet iedereen met, veelal milde, klachten wordt op het virus getest. 

Het aantal coronapatiënten op de intensive care van de Brabantse ziekenhuizen.
Volledig scherm
Het aantal coronapatiënten op de intensive care van de Brabantse ziekenhuizen. © ROAZ
Het totaal aantal opgenomen (verdachte) coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen.
Volledig scherm
Het totaal aantal opgenomen (verdachte) coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen. © ROAZ