Volledig scherm
PREMIUM
Staan in de trein. Een nieuwe app van de NS moet ons loodsen naar een beschikbare zitplaats. © Roel van der Aa

Weer moeten staan in de trein?
NS test Zitplaatszoeker tussen Den Bosch en Arnhem

Ook treinreizigers blijken kuddedieren. In de ene wagon staan we hutje mutje, in de andere zijn nog vrije zitplaatsten. Met de nieuwe service Zitplaatszoeker loodst de NS ons naar de beschikbare plekken. Reizigers tussen Den Bosch en Arnhem hebben de primeur.

Nooit meer staan in de trein? Nou, zover is het nog niet, zeker niet in de spits. Maar met de nieuwe service Zitplaatszoeker loodst de NS treinreizigers wel gerichter naar de beschikbare zitplekken. Sinds deze week kunnen reizigers in de sprinter tussen Den Bosch- Arnhem als eerste gebruik maken van de extra dienst met informatie over de bezetting van de verschillende wagons. Volgens woordvoerder Gerjan Vasse stuiten conducteurs te vaak op reizigers die in staan in de trein terwijl er elders nog zitplaatsen zijn. ,,Nu al geven onze medewerkers die informatie regelmatig via de intercom in de trein door. Die service gaan we via de app NS-reisplanner nu uitbreiden. Voorlopig alleen bij de sprinters. Later ook bij de intercity's. "

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”