Volledig scherm
PREMIUM
Staan in de trein. Een nieuwe app van de NS moet ons loodsen naar een beschikbare zitplaats. © Roel van der Aa

Weer moeten staan in de trein?
NS test Zitplaatszoeker tussen Den Bosch en Arnhem

Ook treinreizigers blijken kuddedieren. In de ene wagon staan we hutje mutje, in de andere zijn nog vrije zitplaatsten. Met de nieuwe service Zitplaatszoeker loodst de NS ons naar de beschikbare plekken. Reizigers tussen Den Bosch en Arnhem hebben de primeur.

Nooit meer staan in de trein? Nou, zover is het nog niet, zeker niet in de spits. Maar met de nieuwe service Zitplaatszoeker loodst de NS treinreizigers wel gerichter naar de beschikbare zitplekken. Sinds deze week kunnen reizigers in de sprinter tussen Den Bosch- Arnhem als eerste gebruik maken van de extra dienst met informatie over de bezetting van de verschillende wagons. Volgens woordvoerder Gerjan Vasse stuiten conducteurs te vaak op reizigers die in staan in de trein terwijl er elders nog zitplaatsen zijn. ,,Nu al geven onze medewerkers die informatie regelmatig via de intercom in de trein door. Die service gaan we via de app NS-reisplanner nu uitbreiden. Voorlopig alleen bij de sprinters. Later ook bij de intercity's. "

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoe Mades Powerweekend spectaculair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’

    Hoe Mades Powerweek­end spectacu­lair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’

    MADE - Het begon met een mysterieus mailtje: ‘We zoeken voor een tv-programma naar een visuele locatie in Brabant, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam'. Of het Powerweekend in Made daaraan wilde meewerken. De bijzondere omschrijving deed aanvankelijk de wenkbrauwen van de organisatoren fronzen, maar het resulteerde ruim een maand later in een bijzondere hoofdrol in tv-programma Hunted.