Volledig scherm
© Bert Jansen

Weer verdachten van Operatie Trefpunt voor rechter

DEN BOSCH - De Bossche rechtbank ruimt ook dinsdag speciale tijd in voor de gevolgen van de grote politie-actie Trefpunt. Twee weken geleden zag de rechter al 21 verdachten tijdens een mammoetzitting. Maandag stonden al een deel van de 10 overige verdachten voor de rechter, dinsdag is de rest aan de beurt.

Op 4 april sloeg Justitie ongekend hard toe. Zo'n 1500 mensen waren betrokken bij een grootscheepse actie, omdat was gebleken dat een partycentrum in Best een trefpunt was voor handelaren en fabrikanten van harddrugs. Ruim 50 mensen zijn toen opgepakt.

Verslaggever Max Steenberghe twittert live vanuit de rechtbank.

Tweets by maxsteenberghe

  1. Rust kenmerkt De Pont

    Rust kenmerkt De Pont

    TILBURG - Er zijn weinig musea die een kunstwerk een kwart eeuw laten staan. De Pont in Tilburg doet het wel. Zo vaak als je wilt kun je even binnenlopen bij James Turrell. Een aardedonkere gang door met een reling aan de rechterkant als houvast en eenmaal binnen een donkere ruimte met een bank waarop je kunt gaan zitten. Vervolgens is het wachten. Wachten tot de ruimte zich langzaam vult met licht. Meer gebeurt er niet, maar het is elke keer spectaculair en rustgevend. 
  2. Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    Recensie: langzaam spoorloos verdwijnen

    In de regie van schrijver Samuel Beckett was Wachten op Godot een kwelling. Zo lang waren de pauzes waarop er niets gebeurde, dat het geduld van de toeschouwer op de proef werd gesteld. In Conversations (at the end of the World) gebeurt ook zoiets. Tegen de achtergrond van bergen sneeuw staan en liggen de acteurs op het podium en doen niks. Johan Leysen staart met de handen in de zakken wat omhoog, Jeroen Van der Ven leunt nonchalant tegen de piano, José Kuijpers frunnikt aan een armband, Jan Steen ligt op de grond en Marino Formenti zit op zijn pianokruk. De zaal wordt gekucht, een enkeling klapt eens in zijn handen. Hoe lang de stilte duurt? Een minuut? Drie? Waren het er vijf? Het wachten is functioneel. Tijd verglijdt. Eerder zei Steen al: ,,Pak het moment, zeggen ze. Onzin, je kunt het moment niet pakken. Ik heb het geprobeerd, het enige wat gebeurde is dat ik mijn klok aan gruzelementen sloeg.”