Lege schappen in Loon op Zand. De handgel is uitverkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege schappen in Loon op Zand. De handgel is uitverkocht. © Pim Dikkers/BD

Weinig zorgen, maar wel vragen in Loon op Zand: ‘Ik zag die meneer bij de supermarkt, ben ik nu ook besmet?’

CoronavirusLOON OP ZAND - Blinde corona-paniek in Loon op Zand? Geen sprake van, zeggen inwoners. Maar tegelijkertijd is er geen desinfecterende handgel meer te krijgen.

Een hoestbui in de rij van de kassa. ‘Corona?’, klinkt het. Gelach. ‘Een nachtvorstje...’, luidt de respons. Weer gelach. Bij de supermarkt in het dorpshart van Loon op Zand is de stemming jolig. Het is de ochtend nadat bekend is geworden dat een 56-jarige dorpsgenoot aan het coronavirus lijdt.

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.