Welkoop blokkeert foutparkeerders met pallets tuingrond

ENSCHEDE - Geen mooier vermaak dan leedvermaak. Twee klanten van de Welkoop in Enschede schieten in de lach als ze in de gaten hebben wat de pallets met tuingrond bij de geparkeerde auto's doen. De wagens staan klem. 

Het bedrijf aan de Raiffeisenstraat rekent zo op z'n eigen wijze af met foutparkeerders. De parkeerplaatsen zijn voor klanten, binnenstadsbezoekers moeten ergens anders gaan staan. Dat er elders geen plek is, gaat midden in vakantietijd niet op. Parkeerplekken zat. Maar ja, betaald. En het is bij Welkoop gratis.

Wisselende reacties

„De geblokkeerde auto's stonden er vanochtend om half negen al”, vertelt een medewerkster. „Hoe laat is het nu? Kwart voor twee. Die zijn hier zeker niet in de zaak.” Welkoop haalt de stunt wel vaker uit als het te gek wordt. De reacties wisselen. De ene autobezitter scheldt het personeel de huid vol, de ander begrijpt het eigenlijk wel. Ze hoopt dat de ongewenste gasten zich voor zessen melden. Als de winkel dichtgaat moeten de pallets naar binnen.

Buren

Wie de gastvrijheid van Welkoop misbruiken? „Klanten van Mediant , Tactus, stadskantoor en de Belastingen.” De directe buren van het bedrijf. Luttele meters verderop kunnen ze spotgoedkoop terecht. Op het parkeerterrein van de Rabobank aan de Raiffeisenstraat geldt een universeel uitrijdtarief van 2 euro. Ook al zet je de auto er een week neer.

poll

Enschedese Welkoop blokkeert foutparkeerders met pallets tuingrond

  • Terecht! Die parkeerplaatsen zijn voor Welkoop-klanten (80%)
  • Overdreven. Is een briefje achter de ruitenwisser niet voldoende? (6%)
  • Waarom bekeuren de handhavers hier niet? (15%)
31080 stemmen
Volledig scherm

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM