Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Welkoop stopt met verkoop konijnen en knaagdieren: ‘We bieden de dieren niet de beste plek’

Dierenwinkelketen Welkoop stopt in alle filialen met de verkoop van konijnen en knaagdieren. Alle filialen krijgen hier een interactieve ruimte met dieren voor terug.

De verkoop van dieren in kleine verblijven past volgens Bert Bargboer, algemeen directeur van Welkoop, niet meer bij het bedrijf. ,,We hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. We geven onze klanten advies op het gebied van dier en welzijn en een ruim verblijf voor de dieren hoort hier ook bij. We hebben ons altijd gehouden aan de wettelijke regels wat betreft de hokken, maar vinden toch dat we knaagdieren en konijnen hiermee niet de beste plek bieden.” 

Iedere winkel van Welkoop krijgt een nieuw dierenverblijf waar dieren de ruimte hebben en waar kinderen de dieren kunnen aaien. Nationaal zijn er 149 filialen. In Brabant heeft de dierenwinkelketen vestigingen in Udenhout, Middelbeers, Hulsel, Heeze, Someren, Deurne, Grave, Wanroij, Oploo en Lith. Ook in Zaltbommel en Tholen zitten vestigingen.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.