Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Wereld Toerismedag: ‘onbekende’ toeristische trekpleisters in Brabant

De gemiddelde toerist in Brabant doet vast een rondvaart op de Binnendieze in Den Bosch, brengt een bezoek aan de Efteling en geniet van een drankje op de Ginnekenmarkt in Breda. Om de eigen provincie nóg beter te leren kennen en in het kader van Wereld Toerismedag op 27 september: een overzicht van ‘onbekende’ trekpleisters in Brabant.

 1. Nieuwsoverzicht | Jongste terreurverdachte komt uit 2003 - Geliefde en ‘therapeut’ verdacht van moord op supermarkteigenaar
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Jongste terreurver­dach­te komt uit 2003 - Geliefde en ‘therapeut’ verdacht van moord op super­marktei­ge­naar

  Eerder deze week werd ze opgepakt, nu is duidelijk dat de Tilburgse ‘therapeut’ en geliefde van de Halsterse supermarkteigenaar Chris Grinwis wordt verdacht van moord. Op de Strabrechtse Heide wordt weer gezocht naar het lichaam van Tanja Groen en in Den Bosch woedde opnieuw een zeer grote brand. Dat en veel meer in het nieuwsoverzicht van deze donderdag 14 oktober.
 2. Nieuwsoverzicht | Bijzonder experiment voor mensen in de bijstand - Asfaltfabriek stoot te veel benzeen uit
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Bijzonder experiment voor mensen in de bijstand - Asfaltfa­briek stoot te veel benzeen uit

  Een bijzonder experiment in Tilburg: inwoners in de bijstand mogen daar op proef gaan samenwonen zonder dat het invloed heeft op hun uitkering. De A58 is na een ongeluk met twee vrachtwagens (nog steeds) urenlang dicht. En in Eindhoven is onrust ontstaan over het plan om pal naast een begraafplaats twee woontorens te bouwen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 19 oktober.